Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В първия ден на Рамазан байрам в Чепинци организират благотворителен базар

| обновено на 15.06.18 в 08:49
Снимка: БГНЕС

По установена вече традиция в първия ден на Рамазан байрам в рудоземското село Чепинци организират благотворителен базар за подпомагане на деца сираци, болни и самотни хора.

На базара се носят дрехи, вещи и сувенири, които се разпродават на символични цени - между 1 и 1.50 лева, каза Хайрия Мутева:

„Събират се различно. Но варират между 800 до 1000 лева. Тези пари ги разпределяме, а не ги даваме само на един човек, защото имаме жени, които ходят на химиотерапия, имат нужда. Дечица, сираци, болни, които изнемогват, бедни са и няма как да си помогнат..“.

Всеки месец в дните, когато си взимат пенсиите, хората в селото си организират и благотворителна трапеза:

„Правим вътре в кухнята, в столовата с помощта пак от населението жени, които идват и помагат. Мекици правим, трахна правим, готвим. И обявяваме вече по предприятията, населението и тука, в Чепинци, и извън, в община Рудозем“.

На въпрос защо го правят, жената отговаря:

„От душата на човек идва това нещо. Просто им съчувстваме. В този дух възпитаваме и децата си, защото и те вземат участие“.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44