Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

С военни почести в Пловдив ще бъдат изпратени пилотите, загинали при катастрофата край Крумово

| обновено на 15.06.18 в 07:41
Снимка: БГНЕС

С военни почести днес на Централните гробища в Пловдив ще бъдат изпратени загиналите двама пилоти при авиокатастрофата край Крумово в понеделник. Тренировъчният полет на разбилия се хеликоптер Ми-17 беше фатален за командира на екипажа капитан Пламен Пантилеев, на 48 години, и помощника му капитан Стоян Неделчев, на 45 години. Малката височина, на която вертолетът е летял, не е позволила екипажът да реагира на ситуацията.

Капитан Пантилеев е от град Бяла, летец-пилот II клас с над 600 летателни часа, награждаван е многократно. Женен, с две деца.

Капитан Стоян Неделчев е от Елхово, служи във ВВС от 21 години. Той е летец-пилот ІІІ клас с над 500 летателни часа и също награждаван многократно. Женен, с две деца.

От началото на годината двамата пилоти са имали по около 18 часа нальот.

При катастрофата оцеля бордовият инженер офицерски кандидат Алексей Каменов, който е в болница със счупени ребра и травма на крака.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44