Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 30 кметства, читалища и организации ще участват в Празника на черешата в Кюстендил

Празник на черешата
Снимка: Кирил Фалин

Над 30 са записалите се читалища, кметства, клубове и организации за Празника на черешата в Кюстендил, който ще се състои на 22 и 23 юни. Крайният срок за заявяване на участие изтече вчера. 
Кметствата и читалищата по места се готвят за празника със седмици. На  него  ще бъдат раздадени много награди, казва началникът на отдел "Култура" към Общината Дима Угалска: 
"Участват изключително читалища от община Кюстендил и сдружения, училища, детски градини. Първият ден е надпреварата за най-красиво аранжиран щанд, за най-едра череша и за най-атрактивно вешало, като жури по традиция оценява тези красиви неща, сътворени от кюстендилците. Втория ден ще има кулинарна надпревара. Водещ ще бъде Драгомир Драганов - известният шоумен".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44