Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Нов полицейски участък осигурява денонощна охрана в община Сърница

Снимка: БГНЕС

Община Сърница  вече има собствен полицейски участък, който ще обслужва 4700 души. Освен, че ще осигурява денонощна охрана в района, полицейските административни услуги ще се извършват на място, а не във  Велинград, както е било до момента, каза  заместник-комисарят на областната дирекция на МВР в Пазарджик Ивайло Тишев:

"Това е най-младата община в областта, която получи самостоятелност началото на 2015 година. С тази стъпка значително ще се подобри достъпът до полицейското услуги на над 4700 жители в град Сърница и селата Селище, Побит камък, Медени поляни. Наличието на такъв действащ участък ще се отрази положително върху средата за сигурност в района, където основните отрасли са дърводобив и дървообработка, туризъм и селско стопанство. В новата структура ще работят 11 служители. Щатните автомобили са два".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44