Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Стотици рибари в Кюстендилско излязоха в първия ден риболовния сезон, за да пробват късмета си

Снимка: Кирил Фалин

Над  5 000 са регистрираните рибари в Кюстендилския регион. Повечето от тях, а и стотици, пристигнали от съседната  област Перник и столицата, излязоха в първия ден от новия риболовен сезон да пробват шанса си, обясни директорът на областната агенция по рибарство и аквакултури в Кюстендил д-р Юри Цеков.

На места организираха и малки тържества за старта на сезона.

По правило най-голям въдичарски наплив имаше по река Струма, както и на близкия до Кюстендил язовир "Дренов дол".

Десетки замятаха на разрешения за улов ръкав към село Кременик по най-големия язовир в Югозапада - "Дяково". Там имаше и нощували на палатка.

"Има всякаква риба - стига да може да я хванеш. Има раци, риба, морунаж, уклей, костур, червеноперка", обясни един от тях.

Не се разрешава улов на пъстърва балканка по реките Драговищиац, Треклянска и Елешница. Забраната е за 3-години за този вид, припомни д-р Цеков.

Не се разрешава улов и на територията на ПК "Рила", а инспектори на агенцията са на крак и правят проверки.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44