Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шофьорът на такси, врязал се пешеходци в Москва, работил 20 часа преди инцидента

Катастрофата в късния следобед в събота станала на една пряка от Червения площад в Москва.
Снимка: Ройтерс

Заспиване на водача е най-вероятната причина за инцидента, при който такси се вряза късно снощи в група пешеходци в центъра на Москва. Ранени бяха осем души.

Шофьорът на таксито категорично отрече действията му да са умишлени, както и да е употребявал алкохол. Резултатите от алкохолната проба потвърдиха, че не е бил пиян.

Пред разследващите той каза, че преди инцидента е работил 20 часа без почивка и че е объркал педала на спирачката с този на газта.

На въпроса защо се е опитал да избяга от местопроизшествието отговори, че се е уплашил.

„Помислих, че ще ме убият, имаше много хора“, каза роденият в Киргизстан Анарбек уулу Чингиз (28 г.).

Той има шофьорска книжка от 2013 г. и работи в Москва от около месец. Пребивава в Русия законно.

При инцидента пострадаха общо осем души. Пет жени бяха хоспитализирани: две мексиканки, украинка и две рускини.

Видеозапис, разпространен в социална медия в събота показа как жълтото такси завива надясно, докато се опитва да заобиколи задръстване на една пряка от Червения площад. И как след това ускорява, като достига тротоар с много пешеходци, като ускорява няколко метра, преди да се удари в пътен знак.

Двама пешеходци веднага скачат към шофьора, опитвайки се да отворят вратата. Той обаче успява да излезе и побягва. Клипът свърша с преследването му от множество хора по улицата.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44