Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Русия и Саудитска Арабия са се договорили за безсрочно продължаване на споразумението ОПЕК +

Александър Новак
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Русия и Саудитска Арабия са се договорили за безсрочно продължаване на споразумението ОПЕК +, което предвижда регулиране на добива на петрол. Това съобщи днес руският министър на енергетиката Александър Новак.

Новак обясни, че новото споразумение се основава на договореното преди две години на среща в Москва между руския президент Владимир Путин и саудитския престолонаследник Мохамед Бин Салман.

„Не са предвидени конкретни обеми, а по-скоро възможността за регулиране на добивите тогава, когато е необходимо“, посочи Новак.

По думите му Москва и Рияд планират да предложат на страните от ОПЕК + да увеличат добивите през последните четири месеца на тази година с 1,5 милиона барела на денонощие.

Президентът Путин разговаря преди няколко дни за бъдещето на споразумението със саудитския престолонаследник.

Мохамед бин Салман пристигна в Москва за откриването на Световното първенство по футбол. Той изгледа първия мач между Русия и Саудитска Арабия от официалната ложа на стадион „Лужники“ в компанията на Владимир Путин и президента на ФИФА  Джани Инфантино.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44