Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Загубите по водопреносната мрежа в центъра на Добрич вече достигат 92%

Загубите по водопреносната мрежа в централната градска част на Добрич вече достигат 92%. Това сочат последните разчети на водното дружество в града, което е собственост на регионалното министерство. Причината за огромните загуби е в остарялата инфраструктура, изграждана между 50-те и 70-те години на миналия век и ежедневните аварии.

Водопреносната мрежа в централната градска част е заприличала на сито, заяви главният инженер във водното дружество в Добрич Павел Павлов:

"Това са толкова много големи загуби критични, че колкото и вода да се налива в тази част, тя се излива преди да стигне до потребителите. Практиката е такава. Като се затвори и като се отстрани една авария, налягането се вдига и избива друга".

Най-големите проблеми на жителите на тази част на града ще продължат поне до края на есента, когато се предвижда да бъде приключено с подмяната на водопроводите по проекта за обновяването на водния цикъл в Добрич.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44