Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен завърши подготовката на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан

Снимка: БГНЕС

В Плевен успешно завърши подготовката на 36-и контингент за участие в операцията на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа“. Изпитите и сертификацията се проведоха в Единния център за начална подготовка в града.

Контингентът е в състав до 160 военнослужещи. Той включва национален елемент, рота за охрана, екип от съветници и щабни офицери в Щаба на мисията на НАТО. Национален командир на контингента е полковник Веселин Василев, помощник национален командир за формированието в Кабул – подполковник Недялко Киров, помощник национален командир за формированието в Кандахар – подполковник Димитър Димитров, а командир на ротата за охрана е майор Велин Кехайов.

Международната мисия на НАТО в Афганистан „Решителна подкрепа” е фокусирана върху подготовката, подпомагането и предоставянето на екипи от съветници за афганистанските държавни институции и националните сили за сигурност във взаимодействие с афганистанското правителство, партньорите и другите международни организации, ангажирани в региона. Участието ни в мисията е съгласно отговорностите на България като член на НАТО. Тържественото изпращане е на 22 юни на централния площад “Възраждане“ в Плевен от 15 часа.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44