Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проливен дъжд наводни къщи в монтанското село Ерден

Снимка: Община Видин

Десетина къщи са наводнени снощи в монтанското село Ерден след проливен дъжд и преливане на отводнителни канали. Днес се очаква да започне отводняване и отстраняване на щетите. 

Около сто литра на квадратен метър е количеството на валежите, паднали за кратко в село Ерден и съседното Вирове. Дъждовната вода от района се събира от отводнителни канали, които преминават през Ерден и снощи са прелели. Днес се очаква да започне отстраняването  на щетите, обясни кметът на селото Еленка Василева:
"Има багер, коли, защото тази вода е донесла много наноси. Ще се постараем да го изчистим, защото прогнозата не е много добра. Очакват се пак дъждове и съм много притеснена. 
Има няколко наводнени къщи. Днес пожарната ще дойде и ще изтегли водата, иначе удавени животни и проблеми с хората няма. И то си е конкретно на каналите.Каналите се почистват, но количеството на валежите е голямо."



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44