Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шестте детски градини в Кюстендил ще работят през лятото и ще приемат деца от други градове

(архив)
Снимка: Радио Шумен

И шестте обединени детски заведения в Кюстендил ще работят през лятото, съобщиха от общината. Както в последните няколко години, градините ще приемат и малчугани от други градове и райони на страната, които са на ваканция в Кюстендил, каза зам.-кметът по духовните дейности Светослав Василев. 


Родителите на деца, които карат ваканцията при баба и дядо или  при роднини в Кюстендил, ще плащат пълния размер месечна такса - 98 лева. За родените преди 1 януари 2013 год. ползването на детската градина е 50% по-евтино, т.е. 49 лева, а за родените след тази дата тя е напълно безплатна. 


Зам.-кметът на общината по финансите Надя Каратова дава пример със своето 5-годишно внуче, чиито родители са в София. През лятото то ще е при баба си. И тя - ако не успее да вземе отпуск за дните през ваканцията и реши да го даде на градина, ще плати 98 лева, защото детето е жител на София. 


За да избегнат пълния размер на таксата за градина, около 300 родители са се регистрирали с постоянен адрес в Кюстендил за м.г. и от началото на т.г., казаха от общината.  


До края на юли всички детски градини в Дупница ще работят. През август пък ще има дежурни забавачници с две-три групи, които ще приемат малчуганите от другите детски градини по попълнена от родители декларация дали детето им ще посещаав ОДЗ , или ще си е в къщи, обявиха от общината. 

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44