Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Истанбул ще се проведе голям заключителен митинг на опозиционната Народнорепубликанска партия

Мухарем Индже
Снимка: Ройтерс

В 13 часа в Истанбул започва голям заключителен митинг на опозиционната Народнорепубликанска партия преди предстоящите утре в Турция президентски и парламентарни избори. 

Събитието ще се проведе на открита площ в квартал Малтепе, която има капацитет от 1 млн. души. Това е последният, 107 митинг, на Мухарем Индже – кандидатът за президент на опозиционната формация. В последните дни претендентът за поста държавен глава проведе митинг в Мерсин, на който заяви, че последният участник е на 1 километър от сцената, грандиозно публично събиране в Измир, в което се смята, че са участвали около 2,5 млн. души и митинг вчера в столицата Анкара. 

Ето как Мухарем Индже предизвика настоящия президент Реджеп Ердоган: "Виж, Ердоган, утре вечер е последната вечер. Ако имаш смелост, ако имаш сърце, ако имаш знания, ела, излез срещу мен утре вечерта в телевизионен дебат."

Индже добави, че ако турският лидер се съгласи за словесен двубой, опозицията ще отмени днешния си митинг в града край Босфора. Ердоган отказа да излезе на дебати с аргумента, че конкурентът иска да се възползва от рейтинга му. Индже не остана длъжен и отговори, че дори прогнозата за времето се гледа повече от интервютата на действащия президент.

В програмата на Реджеп Ердоган за днес са предвидени пет митинга в различни истанбулски квартали.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44