Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Германският вътрешен министър заяви, че няма да отстъпи от плановете си за миграцията

Автор:
Хорст Зеехофер и Ангела Меркел
Снимка: ЕПА/БГНЕС

Германският вътрешен министър Хорст Зеехофер заяви, че няма да отстъпи от плановете си за миграцията. В интервю за вестник "Зюддойче цайтунг" Зеехофер подчертава, че Германия ще започне да връща от границата мигранти, регистрирани в други държави от ЕС, ако бъде намерено друго, "приемливо", по думите му, решение на Европейския съвет в края на месеца. 
На плана на Зеехофер се противопоставя канцлерът Ангела Меркел, която е против едностранни действия на Германия и настоява за общоевропейско решение. На среща утре в Брюксел част от страните-членки, сред които и България, ще изложат позиции по мигрантския проблем в търсене на допирни точки преди официалната лидерска среща на 28-те идната седмица.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44