Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Изграждат тол система и на ГКПП-Гюешево

Снимка: архив

Работи се по изграждане и създаване на инфраструктура и връзките за тол системата по направлението ГКПП-Гюешево-Кюстендил-Радомир, обявиха експерти. Тол система ще се изгражда и на ГКПП-Олтоманци при сръбската граница. 

Екипи на фирмата-изпълнител и специалисти са по трасето от месеци. От ГКПП-Гюешево до Кюстендил са монтирани 4 камери, две камери ще се монтират скоро и между Кюстендил и с. Извор, Радомирско. Две камери ще се монтират към ГКПП-Олтоманци на границата със Сърбия. Видео устройствата ще могат да фиксират и тонажа на преминаващите МПС и товари. Всичко трябва да приключи като монтиране и да влезе в действие до 1 януари 2019 г.

Авcтpийcĸa ĸoмпaния cпeчeли пpoцeдypaтa cъс 150 милиoнa лeвa /бeз ДДC/ и подписа договор за изграждане на ТОЛ системата в България. Πpoeĸтът щe пpoдължи 19 мeceцa и вĸлючвa дocтaвĸa и инcтaлaция нa 500 тepминaлa зa peгиcтpиpaнe и издaвaнe нa eлeĸтpoнни винeтĸи, 100 aвтoмoбилa зa ĸoнтpoл, 100 пyнĸтa зa пpeтeглянe в движeниe и 500 пopтaлa зa тoл ĸoнтpoл. Koмпaниятa щe тpябвa дa изгpaди и изчиcлитeлeн цeнтъp и oфиc зa пoддъpжĸa.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44