Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ще има ли паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град

Снимка: www.velingradpics.blogspot.com

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев върна за преразглеждане решението на велинградските общински съветници за поставянето на паметна плоча на Атанас Семерджиев в родния му град.

Решението бе прието единодушно, включително и с гласовете на ДПС, въпреки основната роля на покойния генерал в така наречения "Възродителен процес".

В мотивите за връщането на решението Стефан Мирев е посочил, че в община Велинград няма наредба, която да регламентира поставянето на подобни знаци и символи. Приетото решение за поставянето на паметна плоча на генерал Атанас Семерджиев предизвика скандал.

Областното ръководство на ДПС се разграничи от позицията на своите общински съветници, а от партия "Демократична България" заведоха иск в Пазарджишкия административен съд за отмяна на решението на Общинския съвет във Велинград. Участието на Атанас Семерджиев във Възродителния процес е в качеството му на началник на Генералния щаб на Армията и заместник-министър на отбраната от 1962-ра до 1989-а година.

Общинският съвет във Велинград ще преразгледа върнатото решение на свое заседание в четвъртък.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44