Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

От Рим се завърнаха петте българки, които спечелиха 12 медала на първите спортни игри за онкоболни

Снимка: ЕПА/БГНЕС

Ето какво казаха при пристигането си Галина Стоянова, Калина Стоянова, Мая Стоилова, Миглена Мичева и Фани Николова:

"Радваме се бяхме, че можехме да сме там."

"Енергията беше страхотна. Видяхме хора, които имаха огромно желание за живот. Духът, цялото преживяване и всички истории бяха невероятни. Толкова боен дух и толкова желание да победят, просто беше невероятно."

"Смисълът е да се продължава със спорт. Да могат да се обединяват около спорта. "

"Всички бяха изпълнени с добро настроение, със страхотен дух. Домакините бяха невероятни, помагаха ни в състезанието. Спортът може да послужи на хората с каквито и да било заболявания да ги преживяват по-леко и да намерят друг смисъл, повече ентусиазъм."

"Това, което ми даде дух беше спорта, след заболяването. Чувствам се прекрасно. Да чуеш химна на такава възраст и да бъдеш победител - това е невероятно, за мен беше голямо постижение."

В състезанието са участвали отбори от 6 държави. В 9 олимпийски дисциплини се състезаваха 38 души.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44