Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Без питейна вода са общините Рила и Кочериново заради авария на главния водопровод

Снимка: БГНЕС

Без питейна вода са общините Рила и Кочериново поради авария на главния водопровод към двата града, съобщиха от "Кюстендилска вода".

Два екипа работят на място. По-късно днес водоподаването трябва да бъде възстановено.

От община Рила съобщиха, че има аварирал спускателен кран на Рилския водопровод при село Пастра, както и напукана по дължината етернитова тръба, която трябва да бъде сменена. Цялото население по Рилското корито е уведомено предварително за аварията и домакинствата са заредени с достатъчно питейна вода, каза инж. Йорданка Харалампиева от "Кюстендилска вода".

6-километровият водопровод от ВЕЦ "Каменица" до село Пастра е изграждан преди повече от 40 години с етернитови тръби и много често аварира. При рехабилитацията на пътя Рила – Рилски манастир миналата година на няколко места водопроводът беше потрошен от тежките пътни машини, което утежни още повече ситуацията.

Подготвя се проект за 100% подмяна на етернитовите тръби по Рилския водопровод, каза областният управител на Кюстендил Виктор Янев.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44