Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Плевен дава на съд фирма, забавила изграждане на приют за кучета

Кметът на Плевен Георг Спартански
Снимка: БГНЕС

С месеци ще се забави изграждането на постоянен приют за бездомни кучета в Плевен, съобщи кметът Георг Спартански. Общината ще заведе дело срещу софийската фирма, която не е изпълнила договора за проектиране.

Софийската фирма, която е спечелила обществената поръчка, не е спазила срока по договора за проектиране и е преустановила всякакви контакти с Общината, допълни кметът Спартански.

„Тобо – Проджект” – те сключиха договор с нас, не си вдигат телефоните, няма никакъв проект, не са дошли да заснемат на място… Разпоредих и съм ги уведомил, че договорът го считам за напълно неизпълнен и аз го прекратявам без предизвестие по тяхна едностранна вина. Това обаче ни вкарва във филм да правим нова обществена поръчка за ново проектиране“, каза той.

Спартански е категоричен, че Общината ще заведе дело за неустойки, но по-важният проблем е, че като бъде обявена нова поръчка, те пак може да се явят и пак да дадат дъмпингова оферта. „Законът за обществените поръчки няма механизъм, който да ни предпазва“, добави той.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44