Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Оранжев код за обилни валежи в 11 области, за останалите кодът е жълт

| обновено на 27.06.18 в 11:38
Снимка: БГНЕС

Двама души са спасени от екип на пожарната в ивайловградското село Ленско. Те са се намирали в дълбоко дере в района и заради силния дъжд водата започнала да се покачва бързо. В ивайловградското село Меден бук проливните дъждове са подкопали път. Участъкът е обезопасен, но преминаващите трябва да бъдат внимателни.

До 100 литра на квадратен метър дъжд е измерен тази нощ в Хасковско. Най-голямо е количеството в района на Симеоновград, а най-малко в Любимец - 20 литра. Средно в повечето райони измереното количество е около 75 литра на квадратен метър.  Обстановката в областта е нормална, съобщават от областната администрация в Хасково. 

Средно между 35 и 40 литра на квадратен метър са валежите в област Кърджали за последното денонощие. Най-големи са количествата в северната част на общините Ардино и Черноочене, където на места са отчетени над 60 литра на квадратен метър. Тази сутрин валежите са по-слаби, но синоптиците предупреждават за нови, интензивни дъждове в следобедните часове. За момента няма сигнали за инциденти, нивата на язовирите и реките в областта са в нормата.

У нас в 11 области за днес е в сила оранжев код за очаквани обилни валежи. За останалата част от страната е обявен жълт код.

Предупреждение с оранжев код за обилни валежи е обявено за утре за цялата страна. Очакват се количества до 50 литра на квадратен метър, на отделни места - и повече. 

Облачно и дъждовно остава времето днес, с интензивни и значителни по количество валежи в отделни райони на страната. Очаквани максимални температури между 19 и 25 градуса, за София 19.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44