Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Тригодишна условна присъда получи бивш директор, ощетил гимназия със 70 400 лева

Снимка: БГНЕС

Бившият директор на професионалната гимназия по икономика и туризъм във Велинград Александър Табаков получи тригодишна условна присъда с петгодишен изпитателен срок, заради причинени щети на учебното заведение в размер на 70 400 лв. Пазарджишкият окръжен съд го лиши и от правото да заема педагогическа длъжност за срок от три години.

Делото се гледа при условието на съкратено съдебно следствие. Пред съда Александър Табаков призна, че се е доверил на свой, бивш ученик, като му е превел сумата от 70 440  лева за ремонт на спортната площадка, който впоследствие така и не бил извършен. Парите са били преведени предварително, като Александър Табаков е подписал документ с невярно съдържание, че ремонтът вече е извършен. 

Обвинението на прокуратурата е, че в случая директорът не е положил достатъчно грижи за управлението на повереното му имущество, с което са настъпили материални щети за гимназията. Табаков е с 40-годишен педагогически стаж и до момента няма провинения. Пред съда той заяви, че през всичките години е възпитавал учениците си в доверие и е много разочарован от постъпката на бившия си ученик, който в момента се занимава със строителен бизнес. 

Присъдата не е окончателна, но Табаков няма да оспорва съдебното решение. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44