Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Шест язовира в община Добричка ще бъдат ликвидирани заради лошо техническо състояние

Снимка: Радио Шумен

Шест язовира в община Добричка ще бъдат ликвидирани поради лошото им техническо състояние.

Администрацията не разполага с проектна информация за нито един от общо 15 язовира, ограничени са и техническите данни.

В неизправност са язовирите “Фелдфебел Дянково” – 1 и 2. Трябва да се ликвидира и язовир “Бенковски”, който е в предаварийно състояние. Предстои да бъде подготвен проект за премахване на язовирната стена и за рекултивация на терена. С аварирала стена е язовир “Воднянци”. Язовир “Златия”-1, който вече е изведен от експлоатация, и язовир “Смолница”-1 също трябва да бъдат премахнати. Язовир „Смолница"-2, макар да е в неизправност, няма да бъде ликвидиран. Отчита се, че язовирната му стена е стабилна.

Започнала е процедура за избор на проектант за изграждане на отводняващ канал и преливник. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44