Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лом отбелязва Mеждународния ден на река Дунав със символично речно кръщение на ученици

Снимка: Радио Видин

В Лом ще отбележат Mеждународния ден на река Дунав със символично речно кръщение на ученици.

Началото е в 10.30 часа, мястото е понтон N2 в Дунавския парк. Очаква се децата да преминат през редица препятствия, съобщи Росен Борисов – директор на Ломския клон на Държавно предприятие "Пристанищна инфраструктура" – организатори на събитието.

"Дечицата ще получат своите кръщелни свидетелства, след като докажат уменията си за справяне във водна среда, за измерване нивото на реката и за ловкост при ловене на дунавска риба. В чест на празника учениците ще се излеят като жива река от амфитеатъра в началото на Дунавски парк в град Лом до понтон N2, за да се влеят символично в Дунава. С това събитие искаме и да дадем началото на един юбилей на пристанище Лом, което навършва 180 години от създаването си".

Ще има много награди, песни, танци и забавни игри.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44