Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

КЕВР ще утвърди новите цени на електрическата и топлинната енергия, които влизат в сила от днес

Снимка: Колаж: Георги Корнейков, БНР

Комисията за енергийно и водно регулиране ще утвърди новите цени на електрическата и топлинната енергия, които влизат в сила от днес. Успоредно със закритото заседание пред сградата на енергийния регулатор се организира протест срещу поскъпването на газа, парното и тока.

Очаква се парното и топлата вода да поскъпнат с около 7 %заради новата цена на природния газ, която се увеличава с 10, 81 %, заяви председателят на енергийния регулатор Иван Иванов:

"Всяко повишение на природния газ по необходимост води до промяна на цената на топлинната енергия и в значително по-малка степен на цената на електрическата енергия."

Политическа партия "Българска пролет", националисти и патриоти ще се съберат в 10 ч. пред сградата на КЕВР в столицата. Недоволстнвото им е насочено срещу новите цени, посочи Стефан Сталев:

"Това е поредният удар срещу ограбения български народ, поредната гаврам и Комисията за енергийно и водно регулиране е инструмент на управляващите, които, чрез нея, оказват геноцид над българския народ. Ако се събереме хиляди пред сградата на КЕВР, ние ще принудим Комисията за енергийно и водно регулиране да не утвърждава новите цени."




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44