Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Анализатори: Руска пропаганда застрашава пътя на Западните Балкани към ЕС и НАТО

Руската информационна пропаганда в държавите от Западните Балкани застрашава тяхната евроатлантическа интеграция. Такива мнения бяха изразени на международната конференция на тема „Западните Балкани и техният път към ЕС и НАТО“ в София в сряда.

Русия използва различни мерки, с които дискредитира Европейския съюз, посочи политическият съветник Софи Айзентраут. „Тази руска пропаганда цели да отслаби позициите на ЕС и да предотврати неговото бъдещо разширяване и това на НАТО. Русия се страхува от северноатлантическия алианс“, смята Айзентраут, според която ЕС трябва да разобличи фалшивите новини и да разшири ангажимента си в района.

Според Торстен Гайслър от фондация „Конрад Аденауер“ евроинтеграцията на Западните Балкани изисква не само напредък в политически, икономически и социален план, но се свързва и с развитието на медийната среда.

„Много е важно журналистите да бъдат независими и да се ръководят от ясни етични стандарти“, заяви Гайслър, според който е ясно, че бъдещето на страните от Западните Балкани е в ЕС.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44