Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Започна контролирано изпускане на пернишкия язовир "Студена"

Язовир "Студена"
Снимка: Радостина Билярска

Започна контролирано изпускане на пернишкия язовир "Студена", съобщи управителят на ВиК-Перник Иван Витанов. Мярката се предприема, за да се осигури достатъчно свободен обем във водоема. 

След вчерашния дъжд обемът на водоема се е увеличил с близо 196 хиляди кубически метра. На този етап няма опасност от преливане на река Струма, каза Витанов. 

Множество сигнали са постъпили в дружеството след снощният порой. Екипи на ВиК са помагали на пожарната при отводняването на критични точки в града. Днес ще бъдат отводнявани частни имоти.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44