Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Жителите на ботевградското село Врачеш протестираха заради лошото качество на електроснабдяването

| обновено на 05.07.18 в 20:56
Снимка: БГНЕС

Жителите на ботевградското село Врачеш излязоха на протест заради лошото качество на електроснабдяването в селото. Протестиращите спряха движението по пътя за Враца и за кратко се образуваха колони от автомобили. 

"Спира постоянно – нощно време" – оплакват се хората – "Телевизори гърмят, хладилници, бойлери. От доста време е така".

"Енергото си правят разни номера – спират го с часове. Миналата седмица го спряха в три следобед и го пуснаха чак в 11 часа вечерта и това продължава всеки ден. Три дена непрекъснато го спират тока".

"Месото, което беше в хладилника, го изхвърлих, телевизорът се повреди от честите спирания на тока, и него изхвърлих".

"Не може в рамките на една седмица да ни спират тока по 8-9 часа. Недопустимо просто! Компенсации за това няма!"

От ЧЕЗ обясняват проблема с факта, че част от трафопостовете не са тяхна собственост и те не отговарят за поддръжката им. През последния месец били направени няколко подобрения в електрозахранването и част от проблемите били решени. Хората обаче са категорични, че услугата е с лошо качество.

Охранявани от полицаи и жандармеристи протестиращите блокираха за няколко минути пътя за Ботевград. Поискаха и по-стриктен контрол на скоростта на преминаващите тирове.

От ЧЕЗ обещаха да спират тока само в краен случай. Хората обаче очакват трайно решение на проблема и са готови на още протести.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44