Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Заради безводие спряха дейността на болницата в Червен бряг

За високите части на Червен бряг са осигурени три водоноски.
Снимка: БГНЕС, архив

Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Плевен спря днес временно дейността на многопрофилната болница в Червен бряг заради продължаващото шести ден безводие в отделни части на града. Общината обяви частично бедствено положение.

Всички пациенти, които са на хемодиализа са транспортирани до Университетската болница в Плевен, уточни секретарят на общината Николай Недков .

Спешната помощ в Червен бряг не е преустановила дейността си, не са установени проблеми в детски заведения и ясли.

„Очакваме тази вечер след 19,30 часа да започне подаването на питейна вода за районите, в които досега нямаше вода“, каза Недков.

Той обясни, че миналата събота в община Червен бряг е било нарушено водоснабдяването, тъй като изворът на Златна Панега, откъдето се черпи питейна вода има проблеми заради замътняване след обилните валежи.

„При проверка на РЗИ Плевен в болницата и други детски заведения и ясли се оказа, че само на болницата трябва временно да бъде спряна дейността ѝ до получаване на нормална питейна вода“, каза секретарят на общината Николай Недков .





Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44