Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

"Булгартрансгаз" ще изгради три нови газопровода в страната

Снимка: архива

Държавното дружество "Булгартрансгаз" ще изгради нови газопроводи в Благоевградска, Пазарджишка и Великотърновска област. Те ще бъдат пуснати в екслоатация до 2020 г. и са част от 10-годишния инвестиционен план на газовия оператор.

От дружеството отчитат нарастване на потреблението на природен газ в страната с 1% за изминалата година. За да се увеличи броят на крайните потребители ще бъдат изградени нови обекти към съществуващата инфраструктура, обясни Стоян Киров, началник в отдел "Инвестиционна дейност" към "Булгартрансгаз":

"В момента проектираме Симитли - Банско - Разлог, другото, което ще бъде за Панагюрище и Пирдоп от Пазарджик и третият ще бъде от Павликени до Свищов. Това са три области, където съвместно това ще бъдат изградени изцяло нови газопроводи с европейско финансиране".

Инвестиционният план на дружеството предвижда инвестиции за реконструкции, рехабилитации и основни ремонти на преносните мрежи, разширяване на подземното хранилище за съхраняване на природен газ "Чирен", както и изграждане на газов хъб "Балкан" и на междусистемни връзки за осигуряване на свързаност за други газопреносни мрежи. В края на месеца КЕВР ще се произнесе по плана за развитие.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44