Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Водата в Червен бряг вече е годна за пиене

| обновено на 06.07.18 в 17:41
Снимка: БНР
Болницата в Червен бряг възстанови дейността си, след като беше нормализирано подаването на питейна вода в града.

По-рано властите наложиха забрана за пиене поради замърсеност на водата. Заради повишената ѝ мътност след падналите валежи беше обявено частично бедствено положение в града.

Два екипа на Регионалната здравна инспекция от Плевен са на място в Червен бряг. Д-р Илиян Минчев, заместник-директор, коментира: 
"Днес при напълно възстановено водоподаване в Червен бряг ще направим пробовземане от четирите пункта, които са установени за пробовземане. Единият е болницата. Очакваме да се възстанови нормалният ритъм на болницата. Нощните смени вече ще работят в нормален режим. В хемодиализата са обслужени вчера и нощес хората, които подлежат и днес на обслужване на диализа в Плевен".
Осигурена е вода за детските заведения. Илиян Банчев - директор на дирекция в Община Червен бряг: 
"Ситуацията е под контрол. Доставя се вода в необходими количества за детските заведения. Очакваме да се избистри водата така, че да става за пиене".


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44