Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Селскостопански самолет падна край АМ „Тракия“, пилотът е в добро състояние

Кадър от катастрофа на селскостопански самолет край Пиргово, Русенско, през 2013 г., при която пилотът също не пострада.
Снимка: БГНЕС

Селскостопански самолет падна днес край Пазарджик. Пилотът е в добро състояние и е контактен, съобщиха от полицията в града.

Все още не са ясни причините за инцидента, каза говорителят на МВР-Пазарджик Мирослав Стоянов.

 „Самолетът е паднал на около 400-500 метра от автомагистрала „Тракия“ в едни полета между Пищигово и Съединение. Самолетът на селскостопанската авиация явно е пръскал там, нещо е правил и сигурно е станало нещо и пилотът е загубил управлението и е паднал в едно от оризищата там. Полицията ще извърши оглед на мястото. Установяват се причините“, допълни говорителят.

След като бе настанен в болница, пилотът разказал пред лекарите, че машината останала без гориво.

Мъжът ще бъде освободен за домашно лечение още тази вечер. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44