Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Шуменско започва първият в България офроуд събор

Любителите на офроуда се надяват на хубаво време на събора в шуменското село Лозево, но със сигурност машините им са подготвени за по-тежки метеорологични условия.
Снимка: БГНЕС

Първият в България офроуд събор започва тази вечер край шуменското село Лозево. Организаторите очакват повече от 5 хиляди любители на надпреварата с високопроходими моторни превозни средства на труден терен.

За всички участници в събора организаторите са подготвили забавни игри и развлечения, каза Билян Янков, един от организаторите.

„На мястото са направени кратки обиколки, баир нагоре-надолу, спускане, изкачване, слизане, за всеки човек да усети тръпката. Няма да се затваря пътят. Вечерта ще има рок-музика, караоке. Втората вечер - рап-изпълнители. През цялото време ще има музика. Където е сцената, ще има шатра, която разполага с 600 седящи места“, обясни той.

Откриването на първия офроуд събор у нас е тази вечер, а теренът вдясно от пътя Лозево-Новосел е окосен и обезпаразитен и всеки любител на офроуда ще бъде добре дошъл, уточни Янков.

„За всички офроуд-любители без значение дали ще са с колелета за офроуд, дали ще са с мотори, АТВ-та, бъгита, всеки кой каквото си има. Дори и маратонки за кал да имат - да идват“, каза той..

За здравето и безопасността на присъстващите ще се грижат дежурни пожарникари и лекари от спешната помощ.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44