Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Десет кучета от приюта в Горни Богров очакват своите нови стопани в парка "Заимов"

Снимка: БГНЕС

Десет кучета от общинския приют в село Горни Богров ще очакват следобед своите нови стопани в столичния парк "Заимов". Инициативата е на общинското предприятие "Екоравновесие", което за втора поредна година организира кампания "Осиновявай, не купувай“.

Всеки желаещ ще може да вземе някое от кучетата, които са здрави, обезпаразитени и ваксинирани. Директорът на "Екоравновесие" Веселин Асенов призовава повече животни да бъдат осиновявани, вместо да се купуват от нерегламентирани развъдници и зоомагазини:

"Доста често се случва в тези магазини да се продават животни с неясен здравен статус, с неясен произход. Тези животни са или плод на близко родствено развъждане, което след това води до редица здравословни проблеми при животните".

Осиновяването в парка ще се извършва на място единствено срещу лична карта. За да бъдат сигурни, че кучетата отиват при надеждни стопани доброволците ще разговарят с кандидат-осиновителите, за да преценят дали те отговарят на изискванията и могат да се грижат за животното. 

Събитието ще се проведе между 15 и 19 часа в парк "Заимов". 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44