Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Плевен 707 кандидат-студенти ще се явят на изпит по химия в Медицинския университет

В Плевен се провежда вторият кандидатстудентски изпит в Медицинския университет за специалностите "Медицина" и "Фармация". 707 кандидати се състезават за 180 места държавна поръчка.

Отличните оценки по биология от първия изпит за специалностите "Медицина" и "Фармация" от редовния изпит тази година са повече – 42 или 6% от кандидатите са получили над 5.50. Най-висок е процентът на получилите оценка "Добър" – 41 на сто от общия брой на явилите се. По-малко са слабите оценки в тази кампания – 9 на сто при 15 на сто миналата година.

Изпитът започва в 9.00 ч. и продължава 4 часа. В 8.40 ч. в зала "Асклепий" ще бъде изтеглен изпитният вариант от тестови въпроси и задачи по химия на произволен принцип в присъствието на членове на академичното ръководство, родители на кандидати и журналисти.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44