Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Преглед на печата

Снимка: Мария Пеева

"До пет години емиграцията от България ще спре", пише на първа страница „24 часа“. Прогнозата е на председателя на Националния статистически институт Сергей Цветарски. Той информира още, че раждаемостта в страната се повишава, а разликата между напускащите България и хората, които се връщат, става все по-малка.

НСИ започва подготовка за ново преброяване на населението през 2021, пише още изданието „Земя“, което предупреждава: "Житото покълна, продължаващите дъждове притесняват земеделците. Най-застрашени са сортове пшеница.

За вестник „Сега“ водещо е заглавието: "Управляващите се опитват да овладеят хаоса с личните данни". Изданието изрежда списък с институции и дейности, за които не се изисква съгласие за лични данни, и уточнява, че проекозаконът ще се разглежда от министрите още тази седмица.

Вестниците акцентират върху исканата оставка на заместник-министъра Султанка Петрова.

„Дума“ пише: Фатален инцидент в Партийния дом в София разкри, че представителката на Обединени патриоти е в конфликт на интереси. След като 25 годишен мъж загина в шахта, стана ясно, че фирма, управлявана от съпруга и зетя на Петрова, охранява реконструкцията.

От БСП искат Петрова да бъде отстранена от правителството. Социалистите забъркаха скандал около трагедията, коментира „Стандарт“. В червено вестникът извежда: "Милионерите ни карат 3 хиляди поршета". Всекидневникът припомня, че българин кара една от най-скъпите коли в света, която струва 5 милиона.

„Телеграф“ информира, че веломафия краде колела за 200 хиляди лева.

„Труд“ съобщава: Проверяват почтеността на депутати и министри, подготвят се тестове като мерки срещу възможна корупция в публичния сектор.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44