Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В Павликени:

Трима полицаи, проверявани за отклоняване на служебно гориво, се върнаха на работа

На работа е възстановен и началникът на полицейското управление

Снимка: БГНЕС

Възстановени на работа са трима от четиримата полицаи в Павликени, които половин година бяха проверявани за отклоняване на служебно гориво, което зареждали в пластмасови туби и бутилки от бензиностанция вместо в резервоарите на патрулните автомобили.

Полицаите и началникът на противопожарната служба бяха проверявани след акция на "Вътрешна сигурност" и предаването "Господари на ефира". По прокурорско разпореждане бяха направени счетоводна и икономическа експертиза на седем полицейски автомобила за 9 месеца, но не беше доказан преразход на гориво.

Със заповед на министър на вътрешните работи Валентин Радев на работа е възстановен началникът на полицейското управление в Павликени Иво Иванов. Той каза:

"Много неща се промениха, но не искам да говоря за тях".

По случая беше образувано и досъдебно производство в Окръжната прокуратура. Установено е, че престъпление по служба от длъжностни лица няма. Вътрешната проверка все още не е приключила за началника на полицейския участък в Сухиндол, който остава единственият освободен от работа. 



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44