Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Всички свинеферми в Добричко са проверени от Областната дирекция по безопасност на храните

Снимка: wikipedia.org

Всички свинеферми в област Добрич са били проверени от специалистите на Областната дирекция по безопасност на храните. 37 проби на отстреляни диви свине са изпратени в София, нито една от тях не е положителна за заболяването африканска чума по свинете. Това стана ясно днес на извънредно заседание на Епизоотичната комисия в област Добрич, във връзка с огнищата на болестта и в Констанца, само на 50 км от сухопътната ни граница с Румъния.

По време на проверките са издадени предписания, както и три акта за неспазване на биосигурността в обектите, докладва д-р Каменов от Областната дирекция по безопасност на храните в Добрич и допълни, че се правят повторни обходи за проследяване на констатираните нередности. 

От Дирекцията са предоставили фризери на граничните пунктове с Румъния Дуранкулак и Кардам, в които да се съхраняват конфискуваните храни и продукти със свинско месо. Областният управител на Добрич Красимир Кирилов информира, че по границата от Дуранкулак до Силистра ще бъде изграден електронен пастир, с цел недопускане на навлизане на диви свине от Румъния на българска територия.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44