Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Кабинетът отпусна 300 хил. лева на община Пещера за последиците от бедствията

Снимка: Ани Петрова, БНР

Кабинетът отпусна 300 хиляди лева на община Пещера за преодоляване и възстановяване на последиците от природните бедствия. С парите ще бъде възстановен мостът в село Капитан Димитриево.

Конструкцията на моста, който свързва североизточната със северозападната част на селото е с недопустимо провисване и частична загуба на устойчивост. Съоръжението е опасно за преминаване както на автомобили, така и на пешеходци и затова още през 2014 година има забрана за ползването му.

Още три общини получават средства за възстановяване след природните бедствия, като общият трансфер към Пазарджишка област е 1,1 млн. лева.

В Панагюрище ще бъде възстановен мостът на река Луда Яна в центъра на село Попинци.

Брацигово получава 300 хил. лв. за изграждането на геозащитни съоръжения за отвеждане на поройните води в река Умнишка.

В Сърница предстои да бъде укрепен пътят Доспат-Сърница при разклона за местността "Крушата".




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44