Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Дете върна портмоне с над 1200 лева на собственика му

Снимка: Любомир Андреев

11-годишно момче от Монтана върна портмоне с над 1205 лева на собственика му.

Любомир Любомиров с приятели и баба му били на кафе в центъра на Монтана. Момчето забелязало до една от масите портмоне и го предало на баба си. По-късно отишли в полицията, откъдето намерили собственика.

„Не съм се изкушил. Ако му ги бях взел, щеше да бъде лошо“.

Портмонето е на 78-годишния Иван Велков от Расово. Мъжът е земеделски производител и е горд с постъпката на малкия Любо:

„Възхитен съм. Такива да се раждат, българите. Знаех, че в България има, може да се единици. Точно аз улучих един от тях. Дано има още повече като него“.

Любо е завършил с отличен пети клас в 18-о училище в София. Изучава немски и английски език, а през лятото е в Монтана. За доблестната си постъпка той бе награден с благодарствено писмо от директора на полицията старши комисар Ивайло Антонов.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44