Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Ремонт затваря от понеделник част от бул. "Пенчо Славейков" в София

Йорданка Фандъкова и Евгени Крусев инспектират ремонта на бул. „Тодор Каблешков“
Снимка: Мария Саботинова

От понеделник започва изграждането на подлез и входове към третия лъч на метрото на столичния бул. „Пенчо Славейков“ в района на кръстовището с ул. „Георги Софийски“. Ремонтът ще продължи до есента.

Бул. „Пенчо Славейков“ се затваря в района на кръстовището, а автомобилите ще могат да използват обходен маршрут. Затворената към момента ул. „Георги Софийски“ ще бъде отворена за движение в неделя.

Изграждането на входовете към метрото е повод за обновяването на цялата инфраструктура в района, обясни заместник-кметът Евгени Крусев.

„Всички, които искат да преминат по бул. „Витоша“ към „Пирогов“ и обратно, ще могат да направят това, но през обходния път, който вече е изграден. Ние ще направим всичко възможно в рамките на това затваряне заради метрото да успеем да сменим и настилката на самия булевард „Пенчо Славейков“, каза Крусев.

По график ремонтните дейности трябва да приключат до октомври.

Най-късно другата седмица ще бъде пуснато движението по бул. „Тодор Каблешков“ в участъка при кръстовището с бул. „Цар Борис III“, съобщи кметът на столицата Йорданка Фандъкова.

„Виждаме един четирилентов булевард. Бяха изпълнени и канализация, подменен водопровод, отводняване, заедно с настилките, с тротоарите и ново енергийно ефективно осветление. Това позволи на терена да бъде направена и разделителната линия, която очакваме да бъде озеленена“, добави Фандъкова.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44