Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Мъж, крал пари от църква, ще бъде съден във Велико Търново

Снимка: архив

Районната прокуратура във Велико Търново внесе в съда обвинителен акт срещу мъж, който извършил няколко кражби на пари от православния храм „Света марина“ в центъра на старата столица.

Обвиняемият е направил четири кражби от храма за последните две седмици на януари тази година. Взел е общо 340 лева. Посещавайки църквата „Света Марина“, младият мъж си купувал свещи или светена вода и използвайки невниманието на клисарката, вземал от чекмеджето на пангара част от парите там. Липсите били установени при ревизия. Извършителят е установен при преглед на записите от охранителните камери. Обвиняемият е осъждат три пъти за кражби. Предстои насрочване на делото.


Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44