Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Лопушанският манастир посреща деца на първия православен лагер във Видинската епархия

Снимка: Радио ВИДИН

Лопушанският манастир посреща деца от Видин и Монтана на първия православен лагер във Видинската епархия. Идеята е на новия видински митрополит Даниил.

Първата смяна събра 14 момичета от Видинско и Монтанско. Да научат повече за православната религия им помага богословът Елена Велкова:

"Понеже е за първа година и ги запознаваме с основните истини на Вярата, с манастира, с историята му, Свети Йоан Кръстител и неговото житие. Изучаваме и много молитви".

В лагера денят започва рано с посещение в храма и молитви. За децата има беседи, песни и игри.

 В лагера децата посреща архимандрит Нифонт, който е игумен на манастира:

"Още от самото начало те се чувстват много спокойни тук. Те тук ще намерят много житейски съвети. Могат да развиват своята умствена, волева дейност, физическа дейност".

В края на всяка смяна лагерниците ще представят пред родителите програма за това, което са научили.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44