Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Проект насърчава социалната адаптация на 30 деца от Пазарджик в неравностойно положение

Снимка: ЕПА/БГНЕС

30 деца в неравностойно положение от Пазарджик участват в проект "Алтернативно лято", който има за цел да насърчи социалната им адаптация. В курортната местност "Юндола" в рамките на месец децата ще се учат на актьорско майсторство и планинарство, като в работата са включени и психолози.

Децата, които са включени в проекта, ще преминат през три модула, обединени в интегрирана програма за индивидуална и колективна работа, каза Димитър Русенов, председател на Фонда за превенция на престъпността в Пазарджик:

"Тези групи, които ще създадем, чрез средствата на изкуството да изградят среда на доверие, да общуват, да споделят своите гледни точки, да провокират фантазия и активно креативно мислене. Общо взето миналата година го наблюдавахме това и ефектът е много силен".

Крайната цел е децата да повишат своята самооценка и личностно развитие.


БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44