Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Със срещата Франция-Хърватия на стадион „Лужники“ в Москва приключва 21-то световно първенство по футбол

| обновено на 15.07.18 в 10:46
Джани Инфантино и Владимир Путин
Снимка: ЕПА/БГНЕС

На церемонията ще присъстват руският президент Владимир Путин и колегите му от Хърватия и Франция Колинда Грабар-Китарович и Еманюел Макрон. Преди това Путин ще разговаря с Макрон и Китарович, с унгарския премиер Виктор Орбан и с емира на Катар Тамим бен Хамад ал Тани, чиято страна е домакин на Мондиала през 2022г. 

Руският президент беше снощи в Болшой театър на гала концерта по случай края на световното. Той каза, че оцени събитието като успешно и подчерта, че един от резултатите е разрушаването на митовете за Русия.


"С нетърпение чакаме мача, който ще определи лидера на световния футбол. Но същевременно сме и тъжни, че грандиозният спортен празник, който ни подари толкова много позитивни емоции, ярки впечатления и нови приятели, е към своя край. Русия отговорно се подготвяше за шампионата и ние искрено се радваме, че той беше успешен и обедини милиони хора около футбола".

Путин каза още, че всички любители на футбола, които биха искали да останат в Русия по-дълго време, за да опознаят страната по-добре, ще получат на място удължаване на визите.

А президентът на ФИФА Джани Инфантино благодари на футболистите, треньорите, съдиите, феновете и на руския народ, като нарече световното в Русия най-доброто в историята. Освен това обеща да научи руски език и да се върне в Русия.

"Това е лицето на Русия и това е лицето на Русия, което обичаме. На първо място - благодаря, на президента Путин, благодаря ви за вашата отдаденост, за вашата страст. Без вас всичко това нямаше да бъде възможно, сигурен съм. Ето защо - благодаря - поздравления, свършихме страхотна работа заедно" - посочи президентът на световната футболна централа.

Финалният мач от Световното по футбол в Москва между Франция и Хърватия започва в 18 ч. Програма "Хоризонт" ще излъчва пряко двубоя от руската столица. 




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44