Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

В България безконтролната имиграция се смята за най-голямата заплаха за националната сигурност

Снимка: Ани Петрова

Неправителствената организация "Европейски съвет за външна политика" оповести анализ, в който се подчертава, че България е една от седемте страни от Европейския съюз, в които безконтролната имиграция е смятана за най-голямата заплаха за националната сигурност.

Българите се страхуват не просто от неспособността да бъде контролиран броят или типът на мигриращите, но и от евентуално въздействие на мигрантите върху обществото на фона на намаляващото население.

Българите посочват като най-важните си европейски партньори в сигурността другите страни от НАТО. Съединените щати са възприемани като ядрен гарант на сигурността на България, пише още в анализа.

Той обобщава допитване в 28-те страни от ЕС сред хора, вземащи политически решения, и сред анализатори. Направено е и обширно проучване на политически документи, на дебати в академичните среди и на публикациите в медиите.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44