Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

През погледа на кучето

Част от корицата на книгата
„Забавен и трогателен разказ за света на хората през погледа на кучето Салваторе.“ Така определят книгата на босненския писател Веселин Гатало на корицата на първата му книга на български, която е в превод на Русанка Ляпова.
Роденият през 1967 г. в Мостар писател дебютира през 1998 с поезия – „Времето на месинговите перли“, като книгата получава авторитетната награда „Алекса Шантич“. След това получава и други награди, но вече за проза. Освен това Гатало е активен журналист и сътрудничи на престижни издания. В тази своя колкото детска, толкова и книга за възрастни „Аз съм куче... И се казвам Салваторе“, той разказва от името на кучето 59 истории, изпълнени със страдания, радости и обич.
„Кучетата не говорят, поне не като вас, хората. И не разговарят с вас, хората...“, казва кучето Салваторе, което със сигурност ще заобичате, ако прочетете тази книга.

БНР подкасти:



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.