Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Първата разходка на лъвовете Хектор и Рая премина с малък инцидент

Снимка: БГНЕС

Двата лъва в пазарджишкия зоопарк, които преди седмица пристигнаха от Разград, днес за първи път бяха пуснати във външния двор на клетката.

Първата разходка на Хектор и Рая премина с малък инцидент, при който няма пострадали. След като беше отворена вратата към двора, двата лъва се насочиха към оградата, но там за първи път се сблъскаха с електропастира. Шокът се оказа по-голям за Хектор, който в паниката си успя да скъса няколко метални въжета, след което се скри в закритото помещение. Рая остана в откритото пространство, скрита в храстите на клетката.

Според ветеринарните лекари, които се грижат за лъвовете, за тях е необходим период на адаптация, в който животните ще се успокоят.

Двата лъва са родени през 2005 година и пристигнаха от Разград в лошо здраве. В момента състоянието им е стабилизирано.

Пристигането на Хектор и Рая в Пазарджик стана със съдействието фондация "Четири лапи".



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44