Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

67 млн. лв. помощи за нови малки и средни предприятия

Снимка: БГНЕС

67 милиона лева са предвидени за създаване на нови предприятия в приоритетни области от националната стратегия за насърчаване на малки и средни предприятия.

Финансирането се осигурява от оперативната програма „Иновации и конкуренто-способност“. Ще могат да кандидатстват собственици на фирми в 15 области, сред които Благоевград, Видин, Кърджали,  Плевен, Смолян и Шумен.

Кандидатите трябва да осигурят 20% от стойността на проекта. Ще бъдат одобрявани

„Това са юридически лица и еднолични търговци, които са регистрирани съгласно Търговският закон или закона за кооперациите след 31.12.2016 година“, обясни Анна Генчева - управител на Областния информационен център за София-град, представяйки част от условията. „Кандидатите трябва да са микро, малко или средно предприятие, съгласно Закона за малките и средните предприятия и трябва да са независими, съгласно пак същия закон“, добави тя.

Могат да кандидатстват фирми от сферата на издателската дейност, производство на филми и телевизионни предавания.

Хората, които работят в сектора на рибарството и аквакултурите, не могат да кандидатстват, а също и производителите на селскостопански продукти. Не могат да се купуват земя и да се ремонтира помещения.

Фирмите нямат право да купуват или наемат транспортни средства.

„Недопустими са проекти, за които финансирането представлява помощ за дейности, свързани с износ за трети държави или държави членки на ЕС“, обясни Генчева.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44