Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Варненският митрополит ще направи първа копка на параклис в Мировец

Варненският и Великопреславски митрополит Йоан
Снимка: БГНЕС

Днес Негово Високо Преосвещенство Варненският и Великопреславски митрополит Йоан  ще направи първа копка за строителството на параклис в търговищкото село Мировец.

30 хиляди лева са необходими за да се изпълни мечтата на жителите на селото, разказа Валентина Дамянова член на църковното настоятелство:

„Ние сме на крачка от реализирането на една голяма мечта да положим основите на параклис „Свети Иван Рилски“ в родното ми село Мировец. Искам да благодаря на всички родолюбиви мировчани, на всички хора, които се отзоваха на нашата покана и дариха средства за построяване на параклиса, но те не са достатъчни и затова искам да призова всички мировчани, пръснати в цялата страна и чужбина и всички останали граждани, които желаят да дарят средства, че могат да го направят на публикуваната в медиите банкова сметка.



Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44