Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

Над 4500 зрелостници се явят на матури през август

Снимка: БГНЕС

Над 4500 зрелостници ще се явят на матура по български език и литература на поправителната сесия през август. Биология и здравно образование е най-предпочитаният предмет за втория задължителен държавен изпит.

Изпитът по български език и литература ще се проведе на 28 август и ще се състои от три модула, с които зрелостниците трябва да се справят в рамките на 4 астрономическа часа. Втората матура ще се проведе на  следващия ден. За явяване на изпит по предмет  по избор са подадени близо 4000 заявления.

И тази година най-много гимназисти избират биологията, следвана от географията, философски цикъл и английски език. За третата матура по желание са кандидатствали 11 ученици, а техните изпити ще се провеждат по предварително утвърден график.

Зрелостниците ще могат да получат служебните си бележки на 24 август, а резултатите ще бъдат обявени до 10-и септември.




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44