Размер на шрифта
Българско национално радио © 2024 Всички права са запазени

АБВ : Новият закон за лова е приет без всякакъв анализ за вредите, които ще нанесе върху природата

Снимка: БГНЕС

Новият закон за лова е приет без всякакъв анализ за вредите, които ще нанесе върху природата, коментираха в Търговище от ръководството на Политическа партия АБВ и настояха за президентско вето.

Председателят на партията Румен Петков обясни рисковете от навлизането на Африканската чума през река Дунев: 

"Нашите законодатели инициират чрез груповия лов, ние да пратим наши свине по-рано там, където са огнищата на  Африканската чума и после румънците да ни върнат обратно една част от тях заболели. Тоест ловът стимулира влизането в България на това заболяване. Сега е туристически сезон, отпускарски сезон, като много са хора по горите и берат билки, гъби. Вносителите на  този закон ще носят отговорност за всеки един инцидент по време на лов.".  




Последвайте ни и в Google News Showcase, за да научите най-важното от деня!
Новините в развитие можете да следите и в нашата Facebook страница, както и в Twitter. Последвайте ни и в Instagram и YouTube за различния поглед на събитията от деня.
ВИЖТЕ ОЩЕ

Два валяка са били опожарени на бул. "Захари Стоянов"

Две машини за асфалтирани са изгорели рано тази сутрин, собственост на частната фирма, осъществяваща ремонтни дейности в пътната отсечка. Те са се намирали в района на светофара на "Капчето". От пожара малкия валяк е напълно унищожен, а са нанесени материални щети по големия валяк. Това потвърди за БНР Бургас началникът на регионалната служба „Пожарна..

публикувано на 09.05.19 в 09:44